• 0

Tájékoztató!

For international delivery please get in touch by e-mail!


Yamaha Marine

A Yamaha külmotorokat világszerte használják mind a szabadidős, mind a professzionális célra. A Yamaha legendás megbízhatóságát és élettartamát bizonyítja, hogy ezek a csónakmotorok a legkülönbözőbb helyszíneken a legszélsőségesebb körülmények között is helyt állnak.

A Yamaha kétségkívül óriási cég. 1887-ben alapította Jamaha Torakuszu “Japán Hagnszergyártó Rt.” néven (Nippon Gakki Szeidzó Kabusiki Gaisa). Kezdetben kizárólag hangszereket gyártott, erre utal ma is a márka lógójában a három, egymást keresztező hangvilla.

A második világháborúban kifejlesztett technológiát motorkerékpárok gyártásában hasznosították. 1954-ben, a termelés első évében kizárólag 125 cm³-es motorokat gyártottak. Ezek egyhengeres, kétütemű, utcai motorok voltak, amelyek a német DKW RT125 mintájára készültek.

A Yamaha idővel a világ legnagyobb hangszergyártójává nőtte ki magát dobok, zongorák, gitárok, brácsák, csellók gyártásával. Ezenkívül vezető gyártónak számít a félvezetők piacán, informatikai termékeket, szerszámgépeket és ipari robotokat is gyárt.

Az első csónakmotor, a P-7 kizárólag a japán piacra készült 1960-ban. Hamarosan felváltotta a kifinomultabb és kompaktabb P-3 modell. Mindkét modell jól megkülönböztető, fényes sárga motortetővel rendelkezik, és máig legendás. Az első ötven év alatt, 2010-ig a Yamaha 9 millió külmotort gyártott.