• 0

Partnereink

Tájékoztató!


For international delivery please get in touch by e-mail!


Mercury

A Mercury - akkor még Kiekhaefer Mercury néven - 1939-ben kezdte meg működését, amikor Carl Kiekhaefer mérnök vásárolt egy kis külmotor gyártó céget Wisconsinban, Amerikában. Kiekhaefer cége eredetileg élelmiszeripati gépeket gyártott, de az új beszerzésével érkező 300 hibás külmotort helyre kellett hozni. Ez olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy az 1940-es New York-i hajókiállításról több, mint 16.000 megrendeléssel tértek haza.

A második világháború ideje a hadsereg igényei miatt motoros láncfűrészeket gyártottak, de Kiekhaefer felkészülten várta a háború végét, és sorra ontotta az új modelleket.

A cége 1961-ben összeolvadt a Brunswick Corporation-nel, a nevet pedig 1969-ben, nyudíjazásakor változtatta Mercury Marine-ra.

Jelenleg a Mercury márkacsoportjába a Mercury, a Mercury Racing, a MerCruiser és a Mariner. A külmotorok 2,5 lóerő (1,9 kW) és 400 lóerő (300 kW) között érhetőek el. A MerCruiser hajtóművei és belmotorjai 100-450 lóerős (340 kW) között, a Mercury Racing külmotorjai akár 400 lóerős (300 kW) és a hajtóművek akár 1750 lóerőig állnak rendelkezésre (1300 kW). A leányvállalatok közé tartoznak a Mercury Precision alkatrészek és tartozékok, valamint a Mercury propellerek és a Mercury Jet Drives.

A Mercury Marine a világ egyik vezető gyártója a hajózás területén. A Brunswick Corporation 2,3 milliárd dolláros üzletágaként a Mercury és a 6200 alkalmazottja világszerte motorokat, csónakokat, szolgáltatásokat és alkatrészeket kínál szabadidős, kereskedelmi és kormányzati tengeri célokra.